Bagheera Vai

(N) Nordlæningen's Bagheera Vai

RAG a 03


03.09.2006 - 05.03.2015
Vai, som han til daglig kalles bor i Bodø. En herlig krabat som jeg har fått hilst på en del ganger. Å han bor jo ikke langt unna, så jeg kan stikke innom på besøk.


Vai gikk desverre over Regnbuenboren 5 Mars. 2015. MER BILDER AV VAI HEREier: Solbjørg Kibsgaard BODØ

Detter bilde er tatt av Solbjørg sin sønn Daniel. Å det er hans minne ord under.


3. september, 2006, kom Bagheera til verden. Mamma hadde sett en annonse i avisen, og hun ville ha katt, men var usikker. Jeg sa "vi drar," og det gjorde vi. Når vi kom frem var det spesielt én katt som skilte seg ut i mine øyne. Jeg plukket han ut og kalte han Vai.


Vai var enda for liten til å bli skilt fra mammaen sin, så vi måtte gå rundt og glede oss i noen uker til. Plutselig en dag i november fikk vi vite at vi kunne få han hjem, litt tidligere enn planlagt. Mamma bar han opp trappene og la han i sengen min mens jeg sov. Skjelvende og usikker hilste han på meg. Han hadde kommet hjem.


Han har alltid vært en spesiell katt. Ikke så veldig kjælen, veldig glad i tørrfisk - men bare tørrfisk. Han likte ikke den såkalte gourmetmaten så godt, men holdt seg til tørrfor. Han elsket å tygge over ledninger, og har medført noen ekstra kostnader på hjemmelektronikkfronten. Allikevel fikk han et hjem med betingelsesløs kjærlighet og omtanke fra oss.


Vai har hatt store smerter i ryggen de siste månedene, som har forverret seg mye fortere enn vi var forberedt på. Vi har prøvd alt. Han sovnet inn hjemme.


I dag bar jeg han ned trappene for siste gang.